A Solution4.org a munkaügyi kapcsolatokkal összefüggő témákban teljes körű képzéseket és tanácsadást nyújt ügyfeleinek.

A Soluiton4.org Consulting és Projektmenedzsment Iroda, Ildikó Krén vezetésével immár több mint tíz éve vesz részt üzemi tanácsok, ágazati, nemzeti és nemzetközi szakszervezetek és munkaadói szervezetek fejlesztésében, projektjeik kigondolásában és megvalósításában, a modern szociális párbeszéd vállalati, ágazati és országos szintű kiépítésében.

A teljes körű szolgáltatásunkhoz tartozik a pályázatok megírása. Projektek lebonyolításában és menedzselésében segítjük mind a munkaügyi kapcsolatokért felelős szervezeteket, mind más civil csoportokat.

Budapesti székhellyel rendelkezünk, ám tevékenységünkben fontos a regionlitás hangsúlyozása, hiszen Európa-szerte képviseltetjük magunkat. Több uniós és csatlakozni kívánó országban működő szervezettel vagyunk kapcsolatban, továbbá szerveztünk közös projekteket bonyolít nemzetközi együttműködésben is.

2010-ben a Solution4.org Bt az Eurofound Alapítvány magyarországi tudósítója. Országos tudósítóként a Solution4.org feladata, hogy rendszeres tájékoztatást nyújtson a magyarországi munkaügyi kapcsolatokról, munka- és életkörülményekről, a társadalmat érintő témákról, nemzeti statisztikákról és az Alapítvány által megadott kiemelt témakörökről.


Alapítóinkról

Krén Ildikó, EU-projektek és munkaügyi kapcsolatok szakértője

1963-ban született Hannoverben. Német-magyar állampolgárságú. Miután Hannoveri Egyetemen elvégezte a politológiai képzést, MBA tanulmányokat folytatott 1997 és 1999 között a Budapesti Közgadaságtudományi Egyetem Vezetőképző Intézetében. Magyarországon, 1994-ben a Friedrich Ebert Stiftungban kezdett el dolgozni, ahol kezdetben a gazdaság – társadalom fejlesztési osztályon tevékenykedett, majd később kinevezték a munkaügyi kapcsolatok területére. Projektirányítási, uniós és ipari kapcsolati tapasztalatait, valamint elismertségét a szociális partnerek és az EU intézmények körében itt szerezte meg. Az Európai Élelmiszeripari, Mezőgazdasági és Turizmus Szakaszervezeti Szövetség (EFFAT) megbízásából felkészíttette a közép- és kelet-európai országok ágazati szakszervezeteit az uniós csatlakozásra és vezette az EFFAT Budapesti Irodájat. 1998-tól több más ágazatot és területet is érintő nemzetközi projekt vezetője. A Solution4.org ügyvezető igazgatója.

Pócs István, Projektvezetés, szervezetfejlesztés, stratégiai tervezés szakértője

1974-ben született Ungvárott (Ukrajna). Az ELTE Szociológia szak változásmenedzsment szakirányát elvégezve, a 3K Consens Iroda munkatársaként, szervezetfejlesztőként és projektmenedzserként szerezte meg tapasztalatait. Részt vett a magyarországi beszállítói rendszerek támogatását célzó kormányzati stratégia előkészítésében, fejlesztési ügynökségek (MVA, RFÜ-k) fejlesztésében, különböző Phare finanszírozású gazdaságfejlesztési programokban. 1998-tól piaci, kormányzati és szakszervezeti projektekben dolgozik stratégiai tanácsadóként és projektvezetőként. 2007-ben az Egyesült Államokban folytatott tanulmányokat az esélyegyenlőség, a munkaügyi kapcsolatok és a nemzetközi üzleti működés témakörében. 2005-töl 2008-ig a MOL Csoport belső fejlesztésekért felelős tanácsadója. Six Sigma Black Belt képesítést szerzett 2007-ben, Jelenleg a zöldenergia kezdeményezéseket fogja át a MOL Csoporton belül.

Munkatársak és szakértőink:

Balla Csönge, asszisztens

Hummel Alexandra, asszisztens

Rindt Zsuzsa, asszisztens

Illés Máté, projekttervezés- és menedzsment, munkaügyi kapcsolatok szakértője

1980-ban született Tatabányán. Az ELTE szociológia szak változásmenedzsment szakirányán, valamint szociálpolitika szakán végzett. Később tanulmányokat folytatott a Budapesti Corvinus Egyetem munkaügyi kapcsolatok szakirányán. Tapasztalatait különböző regionális munkaügyi kutatásokban, valamint szakszervezeti fejlesztési projektekben szerezte. 2005-től 2008-ig a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium munkatársa, ahol ágazati és országos szintű munkaügyi kapcsolatok koordinálásával, fejlesztésével foglalkozott.

Különböző területek más szakértőit is bevonjuk munkákba – politológusokat, tréningvezetőket, jogászokat, közgazdászokat, szociológusokat, webdesignereket, filmes szakembereket, grafikai tervezőket – a témakör részleteinek megfelelően.

Nyelvek:
Magyar, Német, Angol, Francia, Orosz.